Hoe houd ik mijn water schoon?

Hottubs worden veel gebruikt om te kunnen ontspannen en te genieten van de rust in uw eigen tuin. Ook worden de hottubs gebruikt om met vrienden en familie te genieten van een gezellige avond. Het is belangrijk dat de hottub goed schoon gehouden wordt, doordat de hottub vaak een klein formaat heeft en het water vaak stilstaat is de hottub kwetsbaar voor bacteriën en andere micro-organismen. Hoe houd je dan je water schoon?

Hoe ontstaan bacteriën?

Je kan een hottub goed vergelijken met een bad. Het water van de eerste persoon die in bad gaat is nog helemaal schoon, zodra de eerste persoon uit bad is en er daarna meerde mensen is het bad gaan zal het water vies zijn bij de laatste persoon. De verzamelde bacteriën in het bad zullen gaan hechten aan de gladde wanden en de bankjes, dit wordt biofilm genoemd. Langzamerhand zal de biofilm steeds meer bacteriën en schimmels maken waardoor algen kunnen groeien, hierdoor zal het water groen uitslaan en gaan stinken.

Maak gebruik van waterzuivering

Waterzuivering is belangrijk om het water langer schoon te houden. Je hebt veel verschillende keuzes in waterzuivering. Je kan waterzuivering zowel in complete sets als losse artikelen kopen. Voordat je een van deze systemen gebruikt is het belangrijk dat je het water is op PH waarden test, dit is zowel belangrijk voor je gezondheid en levensduur van je hottub. Vaak moet je wat chloor toevoegen, dit kan zowel als in vloeibare vorm en als kleine chloortabletjes.

Filters

Met sommige filters hoef je het water maar een paar keer te vervangen of te verversen, waaronder een zandfilter met UV lamp. De UV lamp dood zowel de algen als bijna alle bacteriën, virussen en dient meteen als legionella preventiemiddel. Door zo’n filter te gebruiken hoef je nog maar 20% van de normale hoeveelheid chloor toe te voegen.

Preventie

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om het water schoon te maken. Je kan ook preventief te werk gaan. Als je in het water gaat been je bijvoorbeeld allerlei vuil, huidschilfers, make up en shampoo mee. Door eerst even kort te douchen kan je veel voorkomen. Doordat je hebt gedoucht is er al veel vuiligheid van je lichaam af en zo stap je schoner je hottub in.

 

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.