Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze service of producten? kijk dan hier onder waar de meest gestelde vragen op een rijtje staan zodat u snel antwoord kunt vinden op uw vraag.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Bel of mail naar onderstaande adressen.

Algemene vragen

Je wordt van te voren op de hoogte gebracht wanneer jouw aankoop wordt geleverd en wat je hiervoor moet regelen of voorbereiden. Wij bezorgen onze producten door heel Nederland, België en Duitsland. tot aan de stoep.

Het is mogelijk om jouw product te laten bezorgen. Dit gaat in overleg met ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ja dat is zeker mogelijk!

Mocht u problemen hebben met uw product dan helpen wij u graag. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen eindeloos kan ontspannen. Op de pagina contact kunt u uw probleem melden. Wij zullen uw klacht bekijken en binnen 48 uur een reactie sturen.

Wij werken met een aanbetaling van 50%. Het overige bedrag dient worden te voldaan bij levering. Mocht u bij voorkeur alles in 1 keer willen voldoen dan is dit ook uiteraard mogelijk.

Hottub's

Onze Hottub’s worden  standaard als volgt geleverd:

-Tweedelig houten deksel

-Een glasvezelversterkte kunststof kuip

-Noord-Europees vuren houten omranding

-afvoer verwerkt in de Hottub om gemakkelijk het water eruit te laten lopen.

– krachtige houtkachel

 

Op onze producten zitten 12 maanden garantie na levering. Garantie is alleen geldig voor onderdelen van glasvezel en staal.

Het gewicht is bij elke hottub verschillend. Het gewicht is afhankelijk van het soort hout en de afmetingen. Gemiddeld weegt een hottub ongeveer 200kg

Wij raden aan om uw hottub altijd op een stevige verharde ondergrond te plaatsen. Dit omdat een gevulde hottub aardig zwaar is.

De hottub’s worden gemaakt van noord Europees vuren hout. Dit is een hoog kwaliteit hout soort. Wij hebben ook thermisch gemodificeerd hout. Hierbij worden de vuren delen gebakken waardoor er een vuren product ontstaat met een duurzaamheid vergelijkbaar met hard hout (staat in de optielijst).

De materialen van de hottub gaan tientallen jaren mee mits het goed wordt onderhouden. Noord Europees vuren hout is van zeer hoge kwaliteit. De buitenzijde moet je met een beits om de 3-5 jaar behandelen.  Bij thermisch gemodificeerd hout is het niet noodzakelijk om het te laten beitsen. Mocht u willen voorkomen dat het hout verkleurd raden wij u zeker aan om het te laten beitsen om verkleuring te voorkomen.

Onze hottub’s worden in zijn geheel geleverd. De kachel en de kachelpijp worden los geleverd in verband transport. De kachel is eenvoudig in de kuip te tillen en aan te sluiten. De kachelpijp kunt u eenvoudig in elkaar schuiven. Om er voor te zorgen dat het hout van de hottub in goede staat blijft moet de buitenkant worden gebeitst (dit is een optie in de optielijst). Bij sommige hottub’s moet de kachel nog worden aangesloten. Dit wordt duidelijk vermeld bij het type hottub.

Gebruik hottub's

Het is belangrijk dat u pas begint met stoken van de hottub als de kuip helemaal gevuld is met water. Om op de meest efficiëntie manier te stoken gebruikt u de Zwitserse manier.

Hoelang het duurt voordat de hottub op temperatuur is hangt af van verschillende factoren. Dit kan afhangen van de grote van de hottub, eventuele isolatie, kachelsterkte, buitentemperatuur en de houtsoort die gebruikt wordt voor het stoken.

Aan het begin van uw stook avontuur nemen wij gemiddeld genomen rekening met zo’n twee uur. Onze grootste hottub zal met zo’n 2,5 uur warm zijn. Aan het begin van uw stook avontuur duurt het langer omdat u moet door krijgen hoe alles werkt. Naarmate u dit vaker doet wordt u er handig in en gaat alles een stuk sneller.

Begin pas met stoken als de hottub helemaal gevuld is met water. Wanneer dit niet het geval is zal de kachel zijn warmte niet kwijt kunnen en zal deze kapot gaan.

De beste temperatuur voor het water ligt rond de 36 graden. Het verschilt natuurlijk per seizoen wat de fijnste temperatuur is. Zorg er alleen voor dat het water niet hoger dan 40 graden wordt. Dat kan namelijk al voor lichte brandwonden zorgen.

Om optimaal van uw hottub te kunnen genieten raden wij aan om de hottub tot 10cm onder de rand te vullen.

Hoe lang het water goed blijft is erg afhankelijk waar de hottub zich bevind! Ook is het belangrijk om de PH en je alkaliniteit in de gaten te houden. Vind hier meer informatie!

Hoe snel uw hottub s ’nachts afkoelt is afhankelijk van de buiten temperatuur. Gemiddeld is dit zo’n 11 á 13 graden. U kunt dit beperken met isolatie of een van onze covers.

Gebruik sauna's

Douchen

Hygiene is super belangerijk in een sauna. Begin daarom uw sauna sessie altijd met een douche. Zo begint u de saunasessie fris en schoon.

Afdrogen

Zodra u uw zelf niet goed afdroogt wordt het zweet tegen gehouden. Daarom is het belangrijk dat u zich goed afdroogt zodat u de hete lucht op uw huid kunt toelaten.

Warm voeten bad (circa 6 minuten)

Voordat u de sauna toetreed is het belangrijk dat u een warm voeten bad neemt. Door het warme water wordt het bloed in de voeten op een hoge temperatuur gebracht waardoor het lichaam zich voorbereid op de sauna.

De saunasessie (6 tot 15 minuten)

Om te beginnen dient u altijd eerst een handdoek of badlaken uit te spreiden. Neem plaats op de onderste bank. U kunt zitten of liggen wat u fijn vind, houd de voeten op gelijke hoogte als de billen. Hierdoor warmt men gelijkmatiger op. Ervaren saunagangers klimmen vaak naar de hogere banken aangezien het daar vaak warmer is.

De minimale saunaduur is 6 minuten. Deze tijd is nodig om alle poriën goed te laten openen zodat de zweetklieren hun werk gaan doen. Zou u de tijd niet afwachten dan is er een kleine kans op warmtestuwing omdat het lichaam de opgenomen warmte nog niet kan afvoeren. De maximaal aanbevolen tijd is 15 minuten waarvan de laatste 2 minuten zittend. Als u gelegen heeft kan het zo zijn dat u duizelig wordt bij te snel opstaan. Door te gaan zitten kan het lichaam wennen aan de verticale houding.

Koud luchtbad (circa 3minuten)

Na het warme luchtbad in de sauna kunt u nu heerlijk op uw gemak afkoelen in de buitenlucht. U kunt rustig gaan zitten of een stukje lopen.

Koud afspoelen

Het is erg belangrijk dat u zich goed koud afspoelt. Dit kan onder de douche of met een afkoelslang. Optie is om nog een koud dompelbad genomen te worden.

Warm voeten bad (circa 6 minuten)

Een saunasessie eindigt altijd met een warm voeten bad. Op deze manier kan het lichaam zich weer opwarmen na het afkoelen.

Rusten

Voordat u alles kunt herhalen moet u goed uitrusten en vooral goed drinken. In de sauna verliest u veel vocht en dit moet weer aangevuld worden.

de temperatuur hangt af van uw eigen voorkeur. Ben u een beginner dan kunt u bijvoorbeeld beginnen bij 75 graden en dit langzaam opbouwen. Ervaren saunagangers zullen beginnen bij 100 graden. De luchtvochtigheid kunt u aanpassen door water over de stenen te gieten.

De sauna’s zijn gemaakt van noord Europees Vuren hout, Er is geen andere keuze mogelijk. Sauna’s worden ook wel verkocht in grenen maar dat hout is niet geschikt aangezien daar te veel hars uit komt.

De materialen van de sauna gaan tientallen jaren mee mits het goed wordt onderhouden.

Noord Europees vuren hout is van zeer hoge kwaliteit. De buitenzijde moet je met een beits om de 3-5 jaar behandelen. 

Wij leveren standaard hoge kwaliteit kachels. De Harvia kachels is het meest gebruikte saunakachel merk voor particuliere sauna’s.

Al onze sauna’s worden kant en klaar geleverd. Om er voor te zorgen dat het hout van de sauna in goede staat blijft moet de buitenkant worden gebeitst (dit is een optie in de optielijst). Bij sommige sauna’s moet de kachelpijp worden aangesloten. Dit wordt duidelijk vermeld bij elk type sauna.

De opwarmtijd van een sauna is erg verschillend. Hoe snel uw sauna opwarmt ligt aan een aantal factoren. Zoals kwaliteit hout, lucht toevoer en het grote van de stukken hout. Bij het gebruik van lage kwaliteit hout en grote stukken kan de verwarmingstijd verdubbelen Houd het vuur in de kachel aan zodat het hout goed zal branden. Als het vuur te klein is, wordt de verwarmingstijd opmerkelijk langer.

Nee wij verkopen geen bouwpakketten. Uit eerdere ervaring gaan er te vaak dingen fout bij de montage. Wij kunnen op die manier ook de garantie van onze producten ook  niet waarborgen.

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.